Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Rouška jakoliv líbivá, je imunitě klackem pod nohy. Vdechujeme zpět většinu toho, co plíce usoudily vyloučit jako nezdravé. Čím rychleji se pohybujeme, tím je zpětná zátěž škodlivinami větší, neprodyšnost roušky vše umocní . Roušky jsou určeny k ochraně lidí pracujících s infekčním materiálem. Nepředpokládá se u nich fyzický výkon, tedy ani chůze. Roušku odkládají po krátkém čase užití také proto, aby se nereinfikovali.Místo přiměřených aktivit na čerstvém jarním vzduchu se potíme pod hadříky. Potřebujeme se vrátit k přirozeným hladinám vitaminu D pobytem na slunci. Máme však být raději doma. Imunita úpí a až se s létem prosadí další běžně očekávané a miliony let s námi tady žijící viry, třeba rotaviry, mixoviry, rhinoviry, parvoviry až po chlamydie, oslabená imunita nezabere. Covid-19 ani jiná choroba by neměly být zástěrkou pro politická, ekonomická, legislativní a celospolečenská opatření, která někdo bystře plánuje nebo dané situace jenom využívá. Nebojme se tolik virů ani jiných mikrobů, bojme se dění kolem nich a procesů v myšlení nás samotných. Nedej bože, aby se nám v restrikcích, příkazech, nechození do škol a do práce nebo v rouškách zalíbilo. Byl by to úpadek naší civilizace a našich svobod na celá desetiletí.

9 3
možnosti
JS

Máte naprostou pravdu. Doufám, že svůj názor podpoříte návštěvou cholerového baráku v trenýrkách, abyste získal imunitu.

2 2
možnosti
Foto

Přivezli jsme špekáčky na opékání, ale nekoupili jsme je od Kosteleckých uzenin, protože ty patří Babišovi a mají minimální obsah masa, za to hodně separátu a uzeniny z Agrofertu propadají v testech kvality.

9 2
možnosti
Foto

Ne, ne, pane Kindl, nekoupili jsme je od Kosteleckých uzenin ne proto, že jsou nekvalitní, ale proto, že patří panu Babišovi. Špatně čtete.

0 0
možnosti
Foto

Nikde ve světě, vlády nezavedly tvrdé restrikce, jako u nás a nesmyslné a zdraví škodlivé nošení roušek. To, že u nás je zatím menší počet úmrtí , ale větší než v Polsku, Slovensku Maďarsku není díky restrikcím, ale díky jaké máme složení obyvatel. RvRvRv

5 4
možnosti
JD

Zajeď si ty odborníku do Španělska! Tam poznáš tvrdé restrikce.

0 2
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1140x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik