Dr. Hnízdil - kritik nebo vlk?

20. 02. 2020 16:40:59
Známý MUDr. Hnízdil rozšiřuje svou působnost i na politiku. M. Kadeřábková zveřejnila 2. 2. 2020 na Seznamu článek s názvem Psychopat ve vládě funguje jako vlk. Rozdělí stádo a pak ho zničí. Mám k článku připomínky.

Musím se přiznat, že téměř vůbec nepublikuji články z oblasti politiky. Politika je mi cizí zejména proto, že její podstatnou částí jsou intriky, čachry a demagogie, které nesnáším. Jistě, i bílé vrány, které nemají s těmito atributy politiky nic společného, se čas od času ukážou – viz např. Václav Havel, který byl velmi charakterní a charismatický, ale pravda, politik moc nebyl, byť postavením ano, a ovšem i jeho předchůdce, TGM.

Paní Milada Kadeřábková zveřejnila 2. 2. 2020 naSeznamu článek s názvem Psychopat ve vládě funguje jako vlk. Rozdělí stádo a pak ho zničí... https://www.flowee.cz/clovek/7352-psychopat-ve-vlade-funguje-jako-vlk-rozdeli-stado-a-pak-ho-znici-rika-jan-hnizdil#utm_content=freshnews&utm_term=hn%C3%ADzdil%20psychopati&utm_medium=hint&utm_source=search.seznam.cz

Stojí za to si ho přečíst, protože je v mnohém příznačný pro dnešní žhavou českou scénu. Míří velmi kriticky do nejvyšší sféry našeho života, tj. do vlády a na její nejvyšší představitele, na prezidenta a na premiéra. Sice je nejmenuje, ale jen naprostý idiot by nepochopil, že jde právě o ně dva. Dobře pan Dr. Hnízdil naznačuje.

Uvedu pár citátů z článku a pokusím se o jejich kritiku. Pokusím se jmenovat a reagovat na to, co je explicitně zamlčeno, ale nad slunce jasněji implicitně řečeno.

Dr. Hnízdil podle článku říká:Denně mám v ordinaci minimálně dva až tři psychopaty. A jako lékař tuto diagnózu jistě musí umět velmi přesně stanovit a jako lékař (podle mého názoru – v souladu s lékařskou etikou) s tímto defektem zacházet. Mám za to, že když lékař někoho označí za psychopata, musí tak učinit jen na základě vyšetření a nesmí ho veřejně jmenovat. Je ovšem pravda, že Dr. Hnízdil nejmenuje, ale jen naznačuje. Takže je to provinění proti lékařské etice, nebo není? To by musel rozhodnout soud. Podle mého názoru je a měl by následovat příslušný postih.

Podle článku vedl Dr. Hnízdil rozpravu v přednáškové hale Filozofické fakulty Univerzity Karlovy naplněné do posledního místa.

Podle Hnízdila je důležité nejdříve probudit v lidech důvěru, vždyť ani Adolf Hitler nemohl okamžitě začít stavět koncentrační tábory a vraždit Židy. Ze začátku pracoval na tom, aby si získal podporu. Jak to tedy zaonačit? Ptá se Hnízdil. A doporučuje založit ne stranu, ale hnutí, např. s názvem Trikolora. Já hnutí Trikolora nefandím, ale toto spojení je snad žalovatelné a kromě toho nesmyslné.

Pak musím začít chodit mezi lidi. Ale opravdu, fyzicky... Zřídil bych si vlastní autobus, tam bych si napsal třeba Hnízdilák, abych jim dokázal, že jsem jeden z nich a že mi na nich záleží. Jasný poukaz na autobus Zemák.

Zde bych rád uvedl, že mi osobně nevadí, když si Hnízdil vzal na mušku prezidenta Zemana, protože ani já ho moc nemusím. V tomto případě mi ale vadí nerespektování lékařské etiky (poukaz na psychopaty) a pana prezidenta bych hájil. Ostatně nevím, co je na Zemáku špatného, byl to docela chytrý předvolební tah.

... A nakonec ode mě dostanete dárek, říká Hnízdil. Dám vám třeba koblihu. Nebo kytku. A už vás mám. Taky budete mít jízdné zadarmo, děti ve škole svačiny zadarmo. Ode mě. Přitom psychopat vám ze svého nic nedá. On vám ty peníze nejdřív vezme, třeba skrze daně. Vytuneluje vám účty a pak vám milostivě dá ze "svého". Tímhle způsobem vás přesvědčí, že to s vámi myslí dobře, že není jako ti před ním,“ Psychopat vám ze svého nic nedá. Vytuneluje vám účty a pak vám milostivě dá ze "svého".

Tady bych podotkl, že Dr. Hnízdil je možná dobrý lékař, ale politice a ekonomii nerozumí a ohromuje naprostým nesmyslem, demagogií. Který hlupák si může myslet, že vláda - premiér, ministr financí, parlament - může přispět např. důchodcům, nemocným a rodinám s malými dětmi, ze svého? Samozřejmě, že z daní. Kde by vzali peníze? Z vlastní kapsy? Kdo by měl rád daně a důslednost v jejich vybírání? Bohužel právě ta důslednost vede k možnosti dělat účinnou sociální politiku a pomáhat těm nejpotřebnějším.

A nutno poznamenat, ža tato vláda, resp. ten „psychopat“, který to udělal, je člověk, který za vládu odpovídá. A že je to první polistopadová vláda, která to udělala. Je to čin psychopata? Je známo, že jen slušná a vyspělá společnost se dokáže postarat o ty nejpotřebnější – o staré, nemocné a o rodiny s dětmi. Jsou to činy psychopatů? A není naopak psychopat ten, kdo takovou politiku napadá?

A dá-li některý politik lidem dárek –koblihu nebo kytku – pak to v rámci předvolebního boje platí strana či hnutí. Teprve jde-li o předvolební akci před volbou např. prezidenta, platí to on ze svého.

Pod podtitulkemROZDĚLIT STÁDO stojí v článku: Proč máme tendenci si tyto škodiče neustále volit? Podle Hnízdila čelíme situaci, které jsme dosud nečelili. Energetická krize, klimatické změny, migrační krize. Lidé jsou samozřejmě těmito vlivy znepokojeni, navíc stále nenachází řešení. V tu chvíli se objeví psychopat a řekne ,Bude líp‘. Přitom sám recept nezná, jen s vámi chce manipulovat. Nezná recept, nesnaží se tyto problémy řešit? I největší odpůrce premiéra ví, že to není pravda. Pan Dr. Hnízdil je jasný mimoň.

Cílem psychopatů je rozvrat. Mají mentalitu vlka – predátora, který ví, že izolovaní lidé jsou slabí. Proto šíří strach a konflikty. Psychopat dokáže mistrně najít vaše slabé místo. Ale stejně jako vlk je v podstatě zbabělý. Nikdy si netroufne na alfa samce. Na psychopata tedy platí buď jen větší psychopat...Kdo šíří strach a konflikty? Premiér nebo Hnízdil? Ale konečně je tu něco, s čím se dá souhlasit, a to s poslední větou: Největší psychopat je pan Dr. Hnízdil: troufl si na alfa samce, údajného psychopata. Ale ono je to popravdě dnes poměrně jednoduché.

Psychopat ve vládě funguje jako vlk. Rozdělí stádo a pak ho zničí, říká Hnízdil. A co chce on, Hnízdil? Zničit stádo? Vládnout mu? Ne, mám za to, že chce jen, aby vládli ti, kterým on fandí. Spojená opozice v rámci permanentního předvolebního boje permanentně útočí na alfa samce ve vládě a rozděluje tak stádo, aby mohla vládnout sama. Využívá k tomu podpásovky: tradiční českou závistivost (ti nejbohatší si museli nakrást) a xenofobii.

V článku citovaní renomovaní američtí psychiatři a psychologové mají nejspíš v mnohém pravdu, když říkají, žemezi vysokými politiky a manažery je mnohem vyšší procento nebezpečných psychopatů než v amerických federálních věznicích. Tak teď už je velmi jednoduché, abych podle těchto teorií chytře označil konkrétní osoby, které překážejí mým snahám a abych jejich moc a pozice získal sám. A když ne sám, pak aby je získali ti, jimž já fandím. Když jsem renomovaný odborník, třeba věhlasný lékař, to by bylo, abych množství lidí nepřesvědčil.

A to se skutečně stalo, jak uvádí článek, v přednáškové hale Filozofické fakulty Univerzity Karlovy naplněné do posledního místa a - podle diskuse pod článkem - mnozí další lehkověrní uvěřili a uvěří. Mistr Goebbels by se za to nemusel stydět.

Autor: Lubor Dufek | čtvrtek 20.2.2020 16:40 | karma článku: 33.36 | přečteno: 2072x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Ostatní

Ladislav Jakl

Dělají z nás ženy! Nebo jen hlupáky?

Jsme všichni obětmi tajemného spikleneckého experimentu, kdy pomocí přísad do potravin globální vládci nadělají z chlapů zženštilé hermafrodity, neschopné plodit děti?

28.3.2024 v 18:55 | Karma článku: 14.84 | Přečteno: 185 | Diskuse

Milan Šupa

Čerpejme sílu ke vzestupu z prožití reality Ducha

Myslím, tedy jsem! Tato slova jsou lež! Jsou omylem! Kdo je akceptuje, sází na falešnou kartu a promrhává svůj život. Ztotožňování vlastní jsoucnosti s rozumem a myslí je tou největší tragédií, která nás může postihnout.

28.3.2024 v 16:13 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 26 | Diskuse

Jiří Herblich

Slovo, které radí člověku je Božské tím, že chápe princip Božství

Kdo najde slovo své jako Božské tím, že uvěří. Ten najde slovo společné jako svoje a bude to slovo Boha v člověku.

28.3.2024 v 6:28 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 23 | Diskuse

Yngvar Brenna

Jakou chcete budovat společnost aneb pryč s Velikonocemi

Skutečně je to něco, za co máte utrácet peníze i čas a úsilí, abyste ty dopady potírali, či alespoň pokoušeli, byť zcela marně, zmírnit? Přece jde o to, jakou chcete budovat společnost.

28.3.2024 v 1:56 | Karma článku: 15.11 | Přečteno: 282 |

Jan Andrle

Nový oblek

Jak slíbil, tak udělal. Sliby se mají plnit, že. A já to stihnu nejen do vánoc, ale dokonce do velikonoc. Tady to je, přátelé blogeřníci.

27.3.2024 v 22:17 | Karma článku: 19.53 | Přečteno: 494 | Diskuse
Počet článků 84 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1139

V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...