Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Bratrskou" pomoc v r. 1968 zaplatilo velmi mnoho ruských vojáků životem. Ruští vojáci přišli bojovat proti kontrarevoluci a viděli: Nikde se nic neděje, všichni chodí do práce a všude jsou nápisy, že zde není žádná kontrarevoluce a "Ivane běž domů" ... atd. Prostí vojáci pochopili, že je to jinak, že byli oklamáni. Pro většinu ruských vojáků to byl impuls k tomu, že začali pochybovat o tom, co jim říkají politruci. Velení Rudé armády bylo zděšeno a celé jednotky stahovali nazpět do SSSR, ovšem v Karpatech je postříleli, domů přišli jen vlaky plné postřílených vojáků. Těm, co je vykládali, řekli, že je postříleli kontrarevolucionáři. Všichni, kteří jsme tam v 70. a 80. letech minulého století jezdili jsme se setkávali s lidmi, kteří mluvili o těch, kteří bili postříleni kontrarevolucionáři.

3 0
možnosti

Řekl bych, že pro autora byl poučný. A vlastně pro každého našince, který tehdy tam jezdil.

1 0
možnosti

Pochopil jsem to tak, že ti Rusové jsou lidé jako my.

0 0
možnosti

K velmi žádaným dárkům patřily (kromě džín samozřejmě) prezervativy a žvýkačky.

0 0
možnosti

jo jo, Rusko je sice Evropa, ale tak trochu ta odvracena tvar Evropy riznuta Asii. Pro nas neni pribuzna, prese vsechny spory mame nejblize k Rakusakum nebo Slovakum, pak Polaci a Nemci, jinak ale nastejno.

Od Ruska dal, kdyz to nekdo pozna, tak varuje. Jiny mrav, nam cizi.

vam karma

5 0
možnosti
  • Počet článků 84
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1140x
V současné době učím cizince česky. Píšu eseje, fejetony a povídky, z nich část byla uveřejněna v internetových časopisech a v rozhlase; některé z nich v autorském čtení. Připravuje se k vydání kniha mých textů.

Seznam rubrik