Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ony ty dnešní Vánoce mají s církví pramálo společného. Zbyl snad už jen ten "Ježíšek" coby mytická bytost na úrovni Krakonoše. Onen oblíbený Ježíšek (všimněte si, že nikoliv Ježíš a už vůbec ne Kristus) má tu nespornou výhodu, že si pod ním lze představit lautr cokoliv (čímž se zásadně liší od zcela konkrétního Santa Klause).

0 0
možnosti

Pane autore, proč motáte víru v Boha a ateismus do úvahy o oslavách vánoc? Čiší z toho snad snaha dokazovat, že všichni v podstatě věříme v Boha a zejména v naši "slavnou římskokatolickou církev", představovanou tím "lidumilem" panem aricibiskupem Dukou? Vánoce i bez víry v Boha můžou být s dárky od Ježíška či od kohokoliv pro ty malé a pro velké zejména svátky setkání celé rodiny, svátky blížícího se konce roku a příchodu Nového roku. A vlastně toho setkávání by mělo být více jako těch dárků, zvláště těch drahých....

1 2
možnosti

Četl jsem nedávno povídku, kde se ptá jedna teta: Honzíku, co jsi dostal letos od Ježíška? Odpověď zněl: Spasení teto, a vyho můžete dostat taky. To platí i pro vás pane Sobotko a samozřejmě pro všechny ostatní co zde přizpívají. Přeji vám všem pokoj.

1 0
možnosti
Foto

J61i38ř23í 85K49i71n76d40l

18. 12. 2016 14:28

Všichni tvrdí, že jsou ateisti a přesto dne 24. 12. v 15: 00 hodin se zaplní kostel do posledního místečka a lidé v zimě v kostele poslouchají Rybovu Vánoční mši. Na závěr, všichni zpívají " Narodil se nám Kristus Pán " Pak nám kněz popřeje hezké vánoce a jde se domů. Tohle probíhá po dobu několika let a kostel je každý rok plnější. Pak venku si přátelé a známí popřejí hezké vánoce prohodí pár slov a jdou domů na slavostní večeři.

1 0
možnosti

A z čeho usuzujete, že jsou to ateisté. Třeba tam chodí věřící, co přes rok do kostela chodí výjimečně.

2 0
možnosti

Myslím, že to moc komplikujete. Vánoce jsou pro mě rodinný svátek: lidi mají důvod se sejít, popovídat si a dokonce se obdarovat. Zda nosí dárky Ježíšek nebo Santa Klaus, je u dospělých jedno.

3 0
možnosti

Vánoce, nekýčovatější svátky v roce, neslavíme. Znám více rodin, kteří to mají tzv. v paži.

2 3
možnosti
Foto

R^znám to přísloví trochu jinak-život bez oslav je jako dlouhá cesta bez hospod-což je téměř stejné;-)

bohužel hodně lidí vánoce vnímá jen materialisticky jako svátky jídla pití;-(

3 0
možnosti
Foto

ono to má svůj důvod. Mají-li se lidé navštěvovat, pak obvykle nepřicházejí s prázdnou a samozřejmě jsou pohoštěni. Ostatně právě kvůli tomu se mj.peče cukroví.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS