Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lenin byl ten, který tvrdil, že každá práce je čestná

0 0
možnosti

M78i34l91a33n 60R74a90d29e92k

4. 12. 2016 21:42

Masaryk v ucebnicich vubec nebyl, nebyt toho ze me o nem vypraveli doma, tak jsem nevedel ze existoval. Totez v jinych rodinach, ostatni deti ho take znali, ale 1.republika jaio by zmizela v limbu.

0 0
možnosti

Masaryka jsme sice nevytrhávali, ale v roce 1951 jsme vytrhávali stránku s názvem "Rudolf Slánský, věrný syn lidu." To si pamatuji přesně, protože za dohledu dvou velmi přísně se tvářících pánů v kožeňácích jsme tu vytrhlou stránku museli učitelovi odevzdávat. Ten je pak dal těm pánům, kteří si je dali do aktovky a pak odnesli. Dva nepřítomné školáky si pánové zapsali jmény, učitel pak po jiných spolužácích poslal rodičům vzkaz, že až žáci (po nemoci) zase přijdou do školy, musí ssebou vzít předmětnou učebnici, pak jak přišli, tak se zase stránka vytrhla, učitel ji vzal ssebou a asi ji pak odevdal na "patřičná místa". Druhé vytrhávání si už nepamatuji přesně, to už tam nebyli pánové, ale jenom učitel a z učebnice zeměpisu jsme vytrhávali stránku s obrazem Tita, jak sekerou stíná hlavy jugoslávským vlastencům a krev stříká všude kolem. Mám dojem, že to bylo v roce 1954, ale nechci na to přísahat.

1 0
možnosti
Foto

Když už, tak už "Rudolf Slánský, věrný syn pracujícího lidu". Je ale zajímavé, že se asi nezachoval ani jediný výtisk této čítanky, protože by dnes byl sběratelským hitem.

0 0
možnosti

tak, zase, přihlásit se do soutěže origo ruských písní s písní ukrajinskou, je asi jako v soutěži slovenské národní písně začít pět Kdyby padlo Podskalí , Pražáci by plakali

0 1
možnosti

jenom jestli na toho Lenina ve školce třeba nechyběli, zarděnky, černý kašel , nebo tak ;-D

0 1
možnosti

tak, nyní nevím, byl jste tedy v tom disentu , nebo ne ?

0 1
možnosti
Foto

nebyl, ale rád by vypadal, že jo;-)

0 1
možnosti
Foto

Nemýlite se s tou druhou třídou? To ještě na výročí svých narozenin, jak se lze přesvědčit nahlédnutím do různých vesnických kronik, TGM byl vzpomínán o sto šest.

0 0
možnosti
Foto

L17u33b54o41r 22D85u39f45e44k

4. 12. 2016 18:53

Možná se s druhou třídou mýlím, ale s tím vytrháváním Masaryka určitě ne.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS